Hvor skal vi sove i nat?

Vi har tænkt meget over overnatning på Caminoen! Det er jo pokkers vigtigt at være godt udhvilet når man skal vandre mellem 900 og 1.000 kilometer, og mulighederne er heldigvis også mange!

De fleste sover på refugier/hostels/vandrehjem – hvor man for billige penge kan få overnatning og som regel også et måltid mad med – samt opleve den særlige sociale atmosfære som alle taler om på Caminoen – til 5-15 euro! Bagsiden af medaljen (hvis man vælger at se det sådan!) er at man skal sove i sovesale med en masse andre – som snorker, roterer i knasende senge (eller direkte på et tæppe på gulvet) og det der er værre! Så et fælles emne når man læser blogs, bøger og andet er også at næsten alle sover dårligt….vi oplevede det selv da vi sov på refugiet på Teide, og der var kun 16 andre i lokalet! Alle vi talte om påstod at de knapt havde sovet om natten, men hvem var det dog så der snorkede så meget!??

Men med over 200.000 vandrere årligt på Camino Frances er der mange andre muligheder – for lidt mere ussel mammon, kan man købe sig ind på hoteller, bed&breakfasts, private kamre og meget andet….med egen seng, rum, bad og toilet!!!

Selvsagt vælger vi det sidste og prioriterer nattesøvn høj! Vi forventer at opleve det sociale alligevel når vi vandrer og om aftenen når vi er ude at spise og slappe af 🙂

Men hvor mange muligheder er der så? Heldigvis har meget detaljefikserede mennesker lavet flere oversigter, hvoraf vi tager et par stykker med på både papirform og iPhone…

20130308-074915.jpg

Leave a Reply