Fra Schierke over Wurmberg til Braunlage

Vi har i flere dage kunne se tårnet på Wurmberg her fra Schierke, så der ville vi op i dag. Og da Braunlage lå på den anden side af den, var det oplagte at besøge vores gamle startby. Vi har boet i Braunlage på flere ferier hernede.

Og turen startede fint – Schierke er i ca. 650m og Wurmberg er i 970m, så det gik heldigvis ret jævnt opad.

Godt humør opad

Vi kom igennem en arbejdsplads i skoven: Motherfuckermaskiner der fælder, afbarker og tilskærer stammer. Og flere af dem. Fascinerende, men det var so-so med skovens dybe stille ro..

Gi’ den bundgas, Dieter!

Og således i god stil kom vi frem til Wurmberg, hvor den sidste forhindring skulle bestiges. En trappe designet af en tysk gymnastiklærer. Op, op og op.

Tårnet på Wurmberg skimtes i disen.

Christian talte trinene. 375.

Unterwegs som de siger hernede…

Og vi kom op og der var fint på toppen, endda med lidt udsigt. Det var godt at vi valgte idag til Wurmberg og ikke Brocken, for oppe på sidstnævnte er der tæt tågedis på en dag som i dag.

Bevis på at vi var på toppen
Og man er vel lidt turist

Og så gik det ned ad bakken til Braunlage – vi delte nedturen med masser af mountain-bikere, som har meget sjov med at tage liften op til toppen og så køre nedad, hvor der er laver særlige baner til dem.

Udsigt over Braunlage

Og Braunlage er som vi husker det. Vi har været der flere gange for 7-10 år siden og intet er forandret. De samme restauranter, de samme skilte og de samme hoteller. Eneste forskel er at på nogle af dem er der kommet 7-10 års snavs på vinduerne….ja, man kan ikke kalde dem progressive hernede.

Og en sjov ting er at vi kunne huske at familien Wagner sad på køreskolen, en restaurant/bager og en halvdød tøjforretning. De er der stadig allesammen…

Og så gik det med bussen hjem til Schierke – og vi fik brug for mundbindene, da det er påbudt passagererne.

Dagens tal

Schierke – Wurmberg – Braunlage
Activity 11.2 km • 4:43 h
https://mapy.cz/s/fucavuvova

Leave a Reply