Fra Schierke til Brocken

Dagen stod på en klassiker i Harzen: Vandre op til Brocken, der med sine 1.142m er det højeste bjerg i hele Harzen.

Og det var en rigtig god dag! Temperaturen har ligget på op til 23 grader med delvis skydække, og ruten var med en passende stigning opad og nedturen var på fremragende og ikke alt for stejle skovstier!

Og vi holdt mange pauser undervejs! Gudrun kan godt lide hindbær, og der var mange, mange hindbærkrat undervejs. Vi er ikke sikre på at hun har brug for aftensmad senere…

Gudrun det meste af dagen

Ellers gik det mellem de døde og levende træer. Barkbillen har virkelig gjort skade omkring Brocken, så vi går ikke længere i skov her som vi gjorde for 8-10 år siden. Men alle de døde træer har med sine grå flader en sær skønhed over sig.

Ja, sådan så det meget ud på turen opad.

Og her er et lille galleri med landskaberne…

Ellers er Brocken-ekspressen altid en oplevelse værd. Det lille damplokomotiv ligner og lyder som noget ud af en Harry Potter-film og vi kunne høre den kæmpe sig op af Brocken det meste af dagen!

Togtur

Og da vi var oppe på toppen ankom den og læssede af….og der var flere mennesker ombord på det stakkels tog end nogle af de videoer med indiske tog, som jeg har set. Dog sad der ikke nogen oppe på taget af Brocken-ekspressen. Og med en pris på 35€ pr snude er det en god business case her i ferien….

Og på toppen var der masser af mennesker! Så her er lige et billede som vi kunne tage i de 20 sekunder hvor der ikke kravlede børn på stenen og der ikke stod en kødrand af folk omkring den..

Jeps, vi var på toppen!

Og vi fik en lille frokost deroppe. Vi kunne vælge mellem brød med enten en frankfurter, thüringer, bratwurst, wiener, mettwurst eller erbsensuppe!

Vi valgte det sunde alternativ og det smagte ca. som det så ud. Bare mere salt end forventet. Nok ikke nogen Michelinstjerner heroppe på bjerget foreløbigt.

Her er lidt data om turen:

Activity 21.2 km • 6:42 h

https://mapy.cz/s/fesolupuva

Leave a Reply