Hej Harzen!

Så er vi tilbage i Harzen hvor vi har vandret i massevis – det er dog længe siden!

Vi er denne gang i Schierke sammen med Rikkes mor Gudrun, og planen er at vandre en masse ture med udgangspunkt lige her! Schiwrke ligger nemlig dejligt centralt og meget tæt på Brocken, så mon ikke vi kommer derop snart…

Der er hedebølge, så turen herned var fantastisk. Klimaanlæg og ikke særligt meget trafik – vi kom også forbi Hamborg ved 7-tiden, så det hjalp nok også!

Brockenstrasse! Den er god nok…

Vi startede ferien med en kort tur til nabobyen Elend, og det var klassisk Harzen-vandring på ca. 6-7 kilometer. Skov og gode stier med behagelige stigninger/fald. Der var dog et par ting som stak ud… For det første fandt vi igen en Harzer Vandernagel-stempelkasse så naturligvis skulle vi ha’ et stempel. Heldigt at vi har den gaaaaaamle vandre og med, for alle de gamle stempler er nemlig deri! Nu har vi 25 stempler så mon ikke vi snart har nok til en bronzenål…

Og Christian fik lov til at stemple, så alt er godt.

Yes! Stempel nr. 25!

Og så er der mange døde træer hernede! Det er barkbillen (borkenkäfer) som er ved at udrydde nåletræerne hernede. Flere steder går vi hvor det sner med træernes nåle fra de døende træer. Lidt trist, men så gror der jo bare løvfældende træer i stedet for..

Ingen barkbiller her, blot smukt Harzen-landskab

Og dagen slutter med radler i skyggen foran det lokale udendørs teater!

32 grader i skyggen. Godt at der er lidt vind!

2 Responses

 1. Anna Marie says:

  Sikke meget I har nået i dag!
  Skønt med et jubilæumsstempel!
  Fortsat rigtig god tur, glæder mig til updates

  • Christian says:

   Takker! Vi sidder lige og samler kræfter til at gå på en klassisk Harzen-restaurant i 30 grader. Tror at det bliver hårdere at spise retterne end at vandre!

Leave a Reply