La Atalaya rundtur og til Santa Brídiga

Vi var i dag på en rundtur omkring bjergbyen La Atalaya og efter en lille mellemtur på en overraskende anderledes flot tur i dalen ved Santa Brídiga.

Vi startede med en bustur kl 7 om morgenen og nød solopgangen undervejs og på den første del af turen

La Atalaya i solopgang

Planen var at gå ikke ringere end tre ture fra vandrebogen – og vi nåede det hele, endda uden at have travlt. La Atalaya er en bjergtoppeby med mange farvede huse som gør sig godt fra dalen. Vi startede deroppe, ned i en barranco (dal) og så op til byen igen.

Smukt, ikke sandt?

Vi tog en lille opfriskning i byens Spar, hvor hele personalet var klædt ud i julemandskostumer (beklager, ingen gilleder af det!). Og gik så hvad vandrebogen kaldte ‘Ruta del Vino’ – hvilket var lidt oversolgt, da alle vin-handlerne enten var fortid eller lukkede…

Hård optur til La Atalaya

Efter en lidt spændende tur iført de gule veste langs hovedvejen kom vi til rundturen om Santa Brídiga. Denne tur var med vandtema- her er f.eks. uret på den gamle vandforsyning. Den viser ikke klokken, men hvornår vandforsyningen egentlig leverede vand!

Et ur eller noget der ligner!

Og så ned i dalen, hvor vi gik langs et vandløb på den smukkeste overgroede sti. På vej derned checkede vi lige hvad vandrebogen fortalte os var sukkerrør.

Og selve dalruten var smuk, smuk og helt anderledes end ventet – virkelig en dejlig afveksling fra de tørre dale her er mest af.

Et hus over dalen

Og mere dal med byen over os

Dagens tur endte på knap 18 kilometer – og så med bussen hjem til julemiddag på den lokale kineser! Eneste sted hvor vi er sikre på at de kan servere and!

1 Response

  1. Anna Marie says:

    Jo, meget smuk solopgang!!
    Og det ser skønt ud med blå himmel og korte ærmer!

Leave a Reply