Mallorca! Valdemossa til Deiá

Så kom vi for første gang nogensinde til Mallorca og selvfølgelig skal der vandres! Vi bor midt i Tramuntana-bjergkæden, som løber fra den nordlige spids til den vestlige spids af øen og er ganske imponerende, da den stort set rejser sig lodret op af det flade land.

Vi bor i Sollér, så vi er startet med at tage alle de ture som kræver bus – de fleste busruter lukker nemlig 1. november, så det er om at tage turene væk fra først…turistsæsonen synger tydeligvis på sit sidste vers.

Så vi tog 7:15-bussen og kørte i bælgmørke og senere lidt solopgang til Valdemossa. Og lærte nogle nye spanske ord, som den kvindelige buschauffør brugte om de skraldemænd som blokerede ruten undervejs! I Valdemossa spiste vi morgenmad og ventede på at det blev lyst nok til at vandre op på bjerget

Morgenmad i Valdemossa

Og op blev det….dagens tur startede i omkring 350 meter højde, toppede på 920 meter og så gik det ned til omkring 130 meter. Alt dette på kun 10 kilometer, så stængerne er blevet brugt i dag!

Og turen var lige ved at stoppe før vi fik begyndt! Lidt oppe af bjerget var der en lukket låge med en mand bagved. Mange af stierne går på private arealer og de bliver voldsomt slidt, så man skal søge om tilladelse to dage før for at gå flere steder. Det anede vi intet om, men fik en god snak med manden (som kunne noget engelsk) og fik lov til at bruge stien. Og donerede en håndfuld mønter til stiens vedligehold i en raslebøsse til det. Her er et link til at søge om tilladelser: http://muntanyadelvoltor.com/index.php/108-2/?lang=en

Hovsa! Så er det om at søge om tilladelse!

Ellers gik det som beskrevet opad fra morgenstunden! Her er et lille galleri med billeder

Og så på toppen…wow! Vi kom op at gå på Cami de s’Arxiduc og gik på bjergryggen. Helt fantastisk…

Rikke på toppen

Nedturen var hård. Men vi gik langsomt og hilste pænt på alle de lokale trailrunners som kom imod os, seje fyre og piger! Og svedige!

Ellers mødte vi geder, svenskere og briter undervejs, der var godt med trafik på ruten selvom den var elendigt afmærket og i ringe stand på det meste af ruten. Dog ikke oppe på toppen som du kan se på billederne – og det var meget godt!

Vi endte i Deiá hvor vi spiste en sen frokost, var til storslået globryllup og tog bussen hjem

Trip Deià (Deyá)
Activity 10.1 km • 4:46 h
https://mapy.cz/s/dagocemuze

Leave a Reply