Varnæs Hoved – den sydlige del
Vi har flere gange før gået ture på det fantastiske Varnæs Hoved og har så lige opdaget at der er en rundtur mere derude – lidt syd for den mere kendte sti! Så den skulle vi da ud at gå 🙂 Og den viste sig at være meget mere end “mere af det samme” – der var springende kilder og en lille hilsen til/fra guldaldermalerne!
Turen startede på parkeringspladsen ved Naldtanglejren, og vi havde valgt tidspunktet perfekt! Klar solskin og en frisk, frisk morgen!
Og så gik det ellers derud af – ruten var okay afmærket, selvom skiltene nogle steder var væltet – den råbte ikke ligefrem af at det er en sti som blev vedholdt, men det er jo heller ikke just vandresæson endnu. Så den skal nok blive fin til foråret!
Et andet tilbagevendende tema var væltede træer – det er jo ikke længe siden stormen Malik har været forbi. Det var tydeligt at nogle af de væltede træer allerede var fjernet, men der lå stadig nogle træer henover stien. Så fra tid til anden måtte vi kravle under/over træer eller tage billeder af det som gode katastrofeturister!
Ellers var det fine stier, lidt fugtigt nogle steder men når man vandrer i midt-februar er det jo en luksus at der ikke er sne til knæerne! Vi havde det kloge tøj på (læs: massert af tøj!), så temperaturerne var slet ikke noget problem.
Der var også en del små vandløb som skulle forceres på turen. Det var egentlig meget naturligt, da Varnæs Hoved bugter sig i bakke og dal…fantastisk hyggeligt. Og der var masser af vand i dem 🙂
Og så til turen store overraskelse – vi gik igennem en meget lille landsby Blåkrog. Altså 5-10 huses-størrelses landsby! Og et par af dem så noget slidte ud. Og så viser det sig at en af de helt store guldaldermalere er født dér – C.W. Eckersberg! Og med en mindesten som vi selvfølgelig måtte ha’ et billede af. Og snart på besøg på det lokale Kunst Museum Pandbo, som har en del af hans billeder. Som der så rammende står på Wikipedia
Eckersberg lagde grunden til den danske guldalders malerkunst. Hans elever hørte til periodens ypperste kunstnere som Christen Købke, Martinus Rørbye, Wilhelm Bendz og Constantin Hansen, og derfor betragtes han som en af den danske guldalders hovedpersoner.
Og så ned til stranden for at gå dér på det sidste stræk hjem til bilen. Og mindsanten om der ikke var en kilde midt i strandsandet – vi smagte den dog ikke, men Christian var meget, meget fristet!
Og så gik det ellers retur til bilen – som en del af det forhindringsløb der hedder “strandvandring på Varnæs Hoved”. Store sten, små sten, træer der er væltet ud over (hele) stranden – jo, det var en varieret rute vi var kommet ud på! Man måtte sno sig flere steder…
Og her er ruten som vi gik – 9,5km på ca. 2½ time.
Det ser da ud til at være en super god variant af en Varnæshoved-vandresti! Den må vi også prøve på et tidspunkt
Helt klart! Den er rigtig fin, men man skal lige være vågen med skiltningen (eller ha’ den på en app, som vi havde det)