Camino Haderslev Næs – omkring Halk

I juledagene gik vi endnu en tur på Camino Haderslev Næs – hele ruten er på ca. 125km, men vi gik kun en lille del af den. Området omkring Halk er ikke et sted man bare sådan lige kommer forbi, så det valgte vi selvfølgelig!

Vi valgte at starte og slutte rundturen ved Halk Kirke, da der er fine parkeringspladser og det kan let kobles på ruten. Det er også let at finde, så rent win-win. Som sagt er ruten en del af Camino Haderslev Næs og vi har tidligere gået på dele af den. Det var lige da den åbnede og du kan læse om det her.

Halk Kirke – til at finde!

Selve turen foregik mest på grusveje og asfaltveje i det smukt kuperede landskab. Så man har ikke brug for vandrestøvler som vi ellers foretrækker. Vi er ude i landbrugs-Danmark, så der er marker, læhegn, vejtræer og bondegårde overalt. Ruten er godt skiltet, så der er ikke så meget at tage fejl af med at finde rundt!

Mellem læhegn mellem marker!

Det er en let rute at gå, dejlig flad. Og til vores overraskelse stod der stadig afgrøder på flere af markerne omkring Halk her i december. Der var – gætter vi – roer på flere af dem! Og vi kom forbi en kæmpe mark med porrer, det er slet ikke noget vi ser hver dag.

Christian, roer? og skydække!

Undervejs på turen kom vi forbi Halk Strand Camping hvor man kan overnatte og få sig lidt at spise, men ellers er ruten uden meget bebyggelse. Den går igennem selve byen Halk, men det er en lille landsby.

En dejlig enkel tur ude på landet! Den var på 11 kilometer og tog os omkring 2½ time – du kan downloade en gps-fil for den her.

Leave a Reply