Guide til at downloade et kort til Viewranger

Dette er den anden del af min lille guide til at hente en vandrerute ind i Viewranger og downloade kortet omkring ruten til telefonen, så man ikke bruger båndbredde når man er ude at vandre. Første del med at downloade kortet finder du her: https://wewalk.dk/2018/02/16/guide-til-at-fa-en-vandrerute-ind-i-viewranger/

Viewranger er min foretrukne app på telefonen, den fås både til iPhone og Android – klik på linket og du kan hente den herfra. Jeg har brugt den i flere år og og du kan se min offentlige profil lige her – grunden til at den er min favorit er at (1) jeg kan downloade kort til den hvilket er smart når man vandrer i udlandet, så bruger man ikke båndbredde til at hente kortet løbene, da det bliver lidt dyrt – og der er ikke mobildækning på alle ruterne! (2) den bruger ikke meget strøm (3) den kan tracke hvor jeg går, så jeg kan løbende se hvor langt og hvor hurtigt jeg går (4) den kan let vise mig hvor langt der er til forskellige steder på ruten. Kort sagt, det er min favorit-vandre-app!

For at kunne bruge den skal du selvfølgelig downloade, installere app’en, registrere dig som bruger og have downloadet en rute – det forudsætter jeg at du har gjort, ellers kan du se hvordan man gør det i første del af guiden her.

Så her er en lille guide til hvordan du kan downloade et kort langs en rute:

Sørg først for at du har valgt det kort som du vil hente fra – jeg foretrækker “ViewRanger Landscape”, da den er en videreudvikling af OpenStreetMap med fokus på vandreruter. Jeg har også tidligere brugt både OpenStreetMap og OpenCycleMap, som er udmærkere men har ikke helt så mange små stier som WireRanger Landscape.

For at vælge kort, klik på de tre punktummer (også kendt som more) på forsiden

Og vælg Maps

Og vælg så endeligt det kort som du vil downloade fra – som sagt tager jeg ViewRanger Landscape

Nu er du klar til at downloade kortet! Start med at vælge ruten – klik på din profil

Og vælg ruten

Klik på de tre punktummer (more) oppe i højre hjørne

Og vælg “Save a Map for Offline Use”. Som sagt downloader den ud fra dit aktuelle kort, og den downloader langs ruten med lidt buffer på begge sider af ruten, så der er plads til at gå lidt forkert! Hvis du vil have mere buffer, skal du selv ind og pille og downloade kort manuelt hvilket er noget mere bøvlet.

Herefter er det bare at vente på at den får hentet hele kortet!Hvis du så lige vil checke om den har hentet kortet, så er der en smart måde at gøre det på – slå flytilstand til på din telefon så den er koblet fra Wifi og mobildata – med andre ord, så den ikke kan snyde dig og downloade kortet mens du tester!

Derefter zoomer du ind på ruten – zoom meget ind på ruten! Hvis du på et tidspunkt kan se at der er forskel i opløsningen og at det er meget detaljeret omkring ruten og mere utydeligt længere væk fra ruten er det beviset på at den har ruten liggende på telefonen! Jeg har prøvet at vise det her:

 

1 Response

  1. February 16, 2018

    […] Dette er første del af min lille guide til at hente en vandrerute ind i Viewranger og downloade kortet omkring ruten til telefonen, så man ikke bruger båndbredde når man er ude at vandre. Anden del med at downloade kortet finder du her: https://wewalk.dk/2018/02/16/guide-til-at-downloade-et-kort-til-viewranger/ […]

Leave a Reply