Guide til at få en vandrerute ind i Viewranger

Dette er første del af min lille guide til at hente en vandrerute ind i Viewranger og downloade kortet omkring ruten til telefonen, så man ikke bruger båndbredde når man er ude at vandre. Anden del med at downloade kortet finder du her: https://wewalk.dk/guide-til-at-downloade-et-kort-til-viewranger/

Viewranger er min foretrukne app på telefonen, den fås både til iPhone og Android – klik på linket og du kan hente den herfra. Jeg har brugt den i flere år og og du kan se min offentlige profil lige her – grunden til at den er min favorit er at (1) jeg kan downloade kort til den hvilket er smart når man vandrer i udlandet, så bruger man ikke båndbredde til at hente kortet løbene, da det bliver lidt dyrt – og der er ikke mobildækning på alle ruterne! (2) den bruger ikke meget strøm (3) den kan tracke hvor jeg går, så jeg kan løbende se hvor langt og hvor hurtigt jeg går (4) den kan let vise mig hvor langt der er til forskellige steder på ruten. Kort sagt, det er min favorit-vandre-app!

For at kunne bruge den skal du selvfølgelig downloade og installere app’en og registrere dig som bruger – det forudsætter jeg at du har gjort.

Så her er en lille guide til hvordan du kan hente en vandrerute ind i Viewranger. Der er flere måder at gøre det på, så her er den letteste – at finde og hente den inde fra App’en:

Inde på startsiden skal du klikke på søge-ikonet oppe i toppen – jeg har med en rød cirkel vist hvor du skal klikke

Og derefter kan du vælge hvad du søger efter ved at klikke på ikonet i venstre hjørne – jeg ved at jeg vil søge efter rute, men ellers kan du søge på byer, områder osv. Herefter kan du skrive hvad du søger efter – jeg kender navnet på den , hvilket gør det lettere… Det er bedst at søge efter rute, da en søgning efter byer ikke vil vise dig ruterne omkring byen.

Herefter skal du vælge den rute som du ønsker at hente

– og når du har klikket på den, vises ruten, som du skal downloade

Herefter vil den lige forsøge at få dig til at downloade betalingskortet, men det vil vi ikke så du skal lige scrolle skærmen til venstre til den gør “Route only” grøn og så vælge download

Tadaaaaa – og den viser ruten inde på din egen lille side med de ruter som du har liggende på telefonen. Klik på ruten

Her kan du så se forskellige detaljer og beskrivelse af ruten – og her kan du vælge om den skal vises på dit kort eller være skjult. After at jeg har vandret dem, gør jeg dem som regel skjulte, men det er jo en fordel (læs: et krav!!) at have dem vist på kortet når man er ude at gå! Så klik på de tre punktummer (bedre kendt som ‘more’) oppe i højre hjørne

Og vælg “Show on map”

Så vender app’en tilbage til forsiden – og med ruten valgt og synlig på dit kort! Klik på et tilfældigt sted ved siden af ruten og du er klar til at vandre langs den!

1 Response

  1. February 16, 2018

    […] Dette er den anden del af min lille guide til at hente en vandrerute ind i Viewranger og downloade kortet omkring ruten til telefonen, så man ikke bruger båndbredde når man er ude at vandre. Første del med at downloade kortet finder du her: https://wewalk.dk/2018/02/16/guide-til-at-fa-en-vandrerute-ind-i-viewranger/ […]

Leave a Reply