Guide til at få en vandrerute ind i Maps.me

Her er en lille guide til hvordan du henter og viser en rute i Maps.me, så det er let at følge den på din vandretur hvis du har din mobiltelefon ved hånden. Maps.me er en app til iOS og Android som du kan bruge til at finde vej (eller til at undgå at du går forkert!) – det smarte ved Maps.me er at du kan downloade kortmateriale hjemmefra på dit wi-if, så du ikke skal bruge båndbredde mens du er ude at gå. Mere om Maps.me finder du her: https://maps.me

Jeg vil vise hvordan du kan gøre det, når du har fået en mail med vandreruten vedhæftet – du kan også gøre det hvis du har filen på Dropbox, Google Drive eller et andet sted i skyen som du har adgang til fra din mobiltelefon.

Så forudsætningerne er at du har installeret Maps.me på din telefon og jeg vil her vise det for iOS på min iPhone – jeg har ikke adgang til en Android-telefon, men går ud fra at det er meget lignende på sådan en. Jeg bruger kortet for Kyst til Kyst-Stien, da den fint ligger på rutens oficielle side, har det helt rigtige format til brug i Maps.me og jeg vil gå den til sommer 🙂  hent den eventuelt på via linket her.

Godt – nu ser dit kort på Maps.me sådan ud:

Så over til dit mailprogram og åbne mailen med gps-data-filen i – en krølle ved Maps.me er at den kun bruger .kmz eller .kml-filer med gps-data, så du klikker på filen (vist med rødt)

Så kommer dette billede frem (du kan måske allerede se at den viser Maps.me-ikonet for den!) og du skal klikke på det lille ikon oppe i hjørnet.

Derefter skal du finde og klikke på “Copy to Maps.me” – du skal måske scrolle med linjen for at komme frem til det – det skulle jeg

Voila! Maps.me skulle gerne åbne og du får denne dejlige besked:

Det betyder at vandreruten nu er hentet ind i Maps.me og du kan bruge den til at finde vej efter!

Hvis du ikke vil have den synlig hele tiden eller vil slette den igen, skal du klikke på det lille ikon som betyder “Bookmarks” i Maps.me – her kan du se dine bogmærker/vandreruter eller hvad du måtte have oprettet i Maps.me – her kan du slette ruten eller gøre den usynlig.

God fornøjelse med din vandretur!

Leave a Reply