Julegave til vandrere

Leder du efter en julegave til vandrere? Nu hvor julen nærmer sig, er det på sin plads med en post om hvilke fede julegaver man kan give en vandrer! Så her er en liste over relativt billige og gode gaver, som en vandrende sjæl vil blive glad for.

Lige for at sætte scenen – vi syntes at det er rigtig gode gaver julegaver til en person, som godt kan lide at vandre og som går mindre ture, f.eks. dagsture eller ture på op til en uges varighed. Og som også kan finde på at tage teltet med.

Alle tingene kan købes i vandrebutikker eller velassoterede vandreshops på nettet, f.eks. http://vandreshoppen.dk/, https://www.eventyrsport.dk/ eller https://www.spejdersport.dk/

Buff – tubehalstørklæde

Da vi herhjemme kiggede hinanden i øjnene og snakkede om gode gaver, var vi enige om at denne var den første og bedste gave man kan give! Vi bruger selv en buff hver gang vi vandrer og vil ikke tage afsted uden den. Læg mærke til at den kan fås til sommervandring og til vintervandring (altså tynde eller tykke!), så sørg for at du finder den helt rigtige.

Buff – og en lettere én af slagsen. Vores egne er mest sorte

Spork

Bag denne lidt sære titel gemmer sig en kombineret kniv/gaffel/ske – og den er let og praktisk! Altså perfekt til vandreture hvor man gerne il holde rygsækkens vægt lidt nede. Selv har jeg den faktisk i min bæltetaske så den ikke er langt væk, for den bliver brugt til måltiderne undervejs.

En nem og billig julegave til vandrere
Sådan ser min spork ud!

T-shirt af merinould

En anden fantastisk julegave til vandrere er en t-shirt af merinould. Merinould er godt – det køler bedst i varmen og varmer bedst i kulden! Og som t-shirt kan det bruges som underlag til flere lag tøj når det er koldt. De seneste år har vi kun gået med merinould på overkroppen, for det har også den fantastiske fordel at det ikke kommer til at lugte af sved når man har vandret hårdt. Og skal kun vaskes ganske let.

Vandresokker

Hvad er en jul uden nye sokker?!? Selvom der godt kan gå meget nørderi i hvad man som vandrer har på sine fødder, er et par gode vandresokker ikke helt af vejen. Vi har selv rigeligt med sokker, men må også indrømme at vi sjældent tager mere end 2 par med på ture. Så kan man jo vaske og tørre den ene mens den anden sidder på fødderne. Og så vejer de ikke så meget…

Camelbak drikkedunk

Nok mere for den lidt mere avancerede vandrer til de længere ture. Men det er en meget praktisk og bærevenlig måde at medbringe sit eget vand. Vi har selv én af slagsen med på alle de lange ture, for så er vi sikre på ikke at løbe tør for vand undervejs!

En lidt mere nørdet julegave til vandrere
En af de flottere eksempler på camelbags!

Pandelampe

Den gør dig ikke kønnere, men en pandelampe er et must når man er afsted! Hvad enten man står tidligt op for at fange solopgangen undervejs, skal op på toilet om natten eller rejser teltet sent om aftenen, er en pandelampe din bedste ven. Den er derfor en perfekt julegave til vandrere. Vi bruger også vores pandelamper når vi ikke er afsted!

Pandelampe – klassisk!

Rygsæk-cover

Du skal lige kende modtagerens rygsækstørrelse, så er dette en fed gave! Det er med til at holde rygsækken tør og hvis du køber den i gul eller orange hjælper den også eventuelle bilister til at se vandrerne hvis man er tvunget til at gå i vejkanten. Vores egne er skrig-gule og selvlysende. Det er et must når man er undervejs på Caminoen i Portugal, hvor bilisterne kører noget hensynsløst.

Schweitzerkniv

Så kan man åbne vinflaskerne, bruge pincet på splinter, skære brød, ost og pølse når man er undervejs! Vi er selv meget glade for vores schweitzerkniv og den er en fast beboer af mit mavebælte, så det er en meget anvendelig gave for enhver vandrer. Det er en klassisk julegave til vandrere – og vi mener at den stadig holder 100%

Drybag

Som den sidste på listen er der noget mere til at holde alt det vigtige tørt – en drybag. Du har den i rygsækken og alle dine ting er indeni den – tørre og sikre. Den er på vores egen liste over ønsker i år, så det er vel rimeligt at den også er på listen her. Den ville have hjulpet os helt vildt da vi gik 6 dage langs Mosel-floden i regnvejr!

…og drybags fås i forskellige størrelser! Så check modtagerens rygsæk først – eller køb de mindre udgaver.

Leave a Reply