Rundt om Toftlund – Toftlund skov, Stenderup og Allerup skov

Toftlund ligger midt i Sønderjylland. I og omkring byen er der lavet 3 vandreruter, to på hver 8 km (bål og grøn rute) og en kort rute (rød rute) i byen på 2 km. Vi gik en kombination af de to 8 km ruter.

Stien ved Toftlund

Vi gik turen 1. Juledag, hvor der koldt men masser af solskin. Størstedelen af turen er på skovstier, og en mindre del på asfalteret vej – som dog ikke var særlig trafikeret.

Turen startede ved kirken, og vi gik igennem byen for at komme ud til ruten. Vi mødte et par dådyr ved indgangen til skoven (Toftlund skov). Ruterne er rigtig godt skiltet, og langs ruten er der opsat tavler der fortæller om både dyreliv, den gamle jernbane (Æ Kleinbahn), som var togforbindelsen mellem Toftlund og Haderslev (kørte indtil 1939). Ved Allerup skov kom vi forbi en del bunkere, som var en del af sikringsstillingerne fra 1. verdenskrig, som løb på tværs af Jylland fra Rømø i vest til Slivsø på Jyllands østkyst (Genner bugt).

Nogle af dem vi mødte på ruten udover hundeluftere
Stemningsbillede fra Allerup skov

Frokosten blev indtaget på busstationen i byen, har var der både læ, en tør bænk og masser af solskin – ikke dårligt at kunne nyde medbragt mad, te og kaffe udendørs den 25. december. Efter frokosten gik vi gennem byen inden turen sluttede ved kirken.

Turen var i alt på ca 13 km og tog 3,5 time.

Rikke

Password er Chivas95

Leave a Reply