Søgård – næsten rundt om søen

Dagens tur i det Sønderjydske den 28. december tog os først til Søgård, hvor vi gik en tur i skovene om og langs Søgård Sø. Det var en tur i en overraskende uplejet skov og godt opmærket rute som er let at komme til. Senere på dagen gik vi også i Rode Mose.

Vi kørte til Søgård og parkerede bilen ved Friskolen – det var dejligt let at finde. Derefter gik vi ned mod søen og var ikke i tvivl da vi fandt ruten.

Her starter stien!

Stien var en hjertesti og Christian kunne godt lægge GPS’en væk – den var fremragende afmærket og let at følge. Vi mødte flere lokale hundeluftere, da ruten reelt går fra Søgård By og ind i den nærliggende skov. Og skoven var overraskende uplejet – bøgetræerne lå hist og her, og vi lærte et nyt ord af skiltene langs ruten: Veteranisering (man beskader bevidst nogle af træerne og lader dem rådne og falde om hvor de står. Spændende!)

Veteraniseret skovbund!

Stierne var fine – der var ingen asfalt her, men dog går jernbanen tæt forbi! Vi var heldige og spottede et IC3-tog der kom drønende forbi! Vi havde ruten stort set for os selv – måske fordi vi var tidligt ude, for vi kunne se at det var et populært stisystem. Her er et par billeder af stierne og vandrefolket….

Turen var på 5,8km og tog os ca. 1 time og 15 minutter – der var ikke nogen synderlige bakker undervejs. Her er hvor vi gik:

Leave a Reply