Fra Pandekagehuset til Kalvø

Turen startede ved Pandekagehuset ved Genner Hol. Her kan man udover at spise pandekager (kan anbefales) også spille minigolf og hvis man er til højder, ligger der er high park, hvor man kan vandre i højderne.

Skoven fra Pandekagehuset til Kalvø.

Vi fulgte Kalvøstien, hvor man på den første del af turen er et godt udsyn til High Park banen, i dag var banen lukket, men hvis man går turen om sommeren er der stor chance for at se hvordan banen overvindes af både børn og voksne.

Den første del går gennem skoven, der er gode stier. Efter et par km kan man tage en afstikker til Rundemølle, som er en gammel vandmølle fra 1200-tallet.  Den ligger i bunden af en dal og er blevet renoveret. Det er muligt at besøge møllen, men besøg skal aftales på forhånd, så vi nøjedes med at nyde synet udefra.

Rundemølle

Vi fortsatte turen til Kalvø. Det sidste stykke går man på en mark, hvor der er en fabelagtig udsigt over Kalvø og Genner bugt.

Udsigten til Kalvø

Kalvø er en lille ø med en dæmning til fastlandet. I mange år var der skibsværft på øen og de gamle boliger til værftsarbejderne er der stadig og her bor almindelige mennesker. Om sommeren benyttes den lille lystbådehavn af sejlerfolket.

Her var engang skibsværft – nu er kun boligerne tilbage

Selve runden om Kalvø er ca. 3 km, og er en meget flot tur, hvor du går i vandkanten. Der er masser af fugleliv og flotte udsigter. Vi spiste vores medbragte frokost på Kalvø, hvorefter turen gik retur af den samme sti som turen til Kalvø.

En rigtig dejlig tur, som kan anbefales både sommer og vinter. Turen er godt afmærket, så man kan fokusere på at nyde naturen i stedet for at finde vej.

Turen var på 9,2 km og tog 2,5 timer.

Rikke

Password er Chivas95

Leave a Reply