Via Jutlandica – Kruså til Frörup

Så blev det endelig tid til at komme afsted! Og den første dag på Via Jutlandica har været dejlig forbi Niehuus og Flensborg! Jeg kunne også kalde den Ochsenweg eller Hærvejen, for det er i bund & grund den samme. Du kan læse mere om Via Jutlandica lige her.

Så fik vi da også kørt bus i ferien!
Vores bus har lige sat os af i Kruså – vi er klar til at starte

Og så startede turen 🙂

Bussen smed os af ved grænsen i Kruså kl. 7 og så gjaldt det ellers om at finde ind på ruten – så vi gik et meget smukt stykke på Gendarmstien gennem Kruså Tunneldal før vi kom til Niehuus, hvor vores rute startede.

Bussen smed os af ved grænsen i Kruså kl. 7 og så gjaldt det ellers om at finde ind på ruten – så vi gik et meget smukt stykke på Gendarmstien gennem Kruså Tunneldal før vi kom til Niehuus, hvor vores rute startede.

Grænseoverskridende uden bomme! Mellem Kruså og Niehuus
Kruså Tunneldal retning Niehuus

Go’ skiltning!

På vejen kom vi ubemærket ind i Tyskland, men kunne backtracke lidt – så her tager jeg et billede fra Danmark, hvor Rikke står i Tyskland! Og ruten var fint opmærket – meget bedre end Hærvejen i Danmark – her bruger de også de velkendte pile fra Caminoen.

Vi ved hvor vi skal hen!
Ruten er godt afmærket – læg mærke til Camino-tegnet nederst på pælen

Og i Niehuus var der mange muligheder hvis man ville tage den på tommelen – her har de været smarte, de tyskere! Vi havde dog ikke heldet med os..

Der kom dog ingen biler forbi i Niehuus den dag
Man kan komme mange steder hen fra Niehuus!

Ellers gik det fint sydpå – jeg vil gætte på at ca. halvdelen af dagens tur har været på asfalt, resten har været skovstier, grusstier og forskellige småstier. En krølle er at når vi især gik på østsiden af A7, så kunne vi høre bilernes summen. Men ikke så meget at det forstyrrede!

Masser af hindbær!

Og det er hindbærtid! Så vi gik til den fra morgenstunden af og har ædt en masse helt friske og vilde hindbær! Vi har også haft brug for energien, for dagen endte på ca. 32 kilometer før vi endte her på Salz & Pfeffer i Frörup! Glæder os til aftensmaden senere…

3 Responses

 1. Henning says:

  God tur til jer‍♀️

 2. Anna Marie says:

  Skønt at vejret var til at komme afsted!
  Vi er netop kommet hjem i dag og glæder os til at følge jer på Via Jutlandica!

 3. Lise says:

  I er seje God tur

Leave a Reply